کد مطلب: 115881
بازيگر پنهان معادلات منطقه کيست؟ + تصاوير
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 693

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، "بندر بن سلطان" نامي است که اين روزها در صحنه بين الملل خصوصا در حوادث و معادلات منطقه بسيار به گوش مي رسد. شاهزاده بن بندر سلطان در واقع پس از مرگ پدرش يعني «شاهزاده سلطان بن عبد العزيز»، ولي‌عهد و وزير دفاع اسبق سعودي پس از اينکه سال‌ها به عنوان سفير عربستان سعودي در واشنگتن انجام وظيفه مي‌کرد، دوباره به رياض بازگشت و مسئوليت رياست شوراي ملي عربستان را برعهده گرفت تا در زمان ايفاي نقش خود در اين سمت نفوذ امنيتي عربستان را در بسياري از کشورهاي منطقه توسعه دهد.

عربستان سعودي که از جمله فتنه انگيزان و عاملان حوادث جاري در سوريه و حامي اصلي تروريست هاي مسلح در اين کشور است با روي کار آوردن بندر بن سلطان که داراي تجارب بسيار در عمليات هاي اطلاعاتي و امنيتي و تروريستي مي خواست روند جريان سازي در سوريه و حمايت از تروريست هاي سوري را تشديد کند. از جمله برنامه هاي ديگر بندر بن سلطان در عرصه سياست خارجي به حاشيه راندن ايران و تلاش براي کاهش نفوذ کشورمان در منطقه است. اما بندر بن سلطان کيست و چه برنامه اي براي منطقه دارد؟

بندربن سلطان بن عبدالعزيز، در تاريخ دوم مارس ???? در شهر طائف به ‏دنيا آمد. پدرش سلطان بن عبدالعزيز بود اما اولين تماس وي با پدرش زماني رخ داد که او هشت ساله بود. انزواي بندر چند سال بعد از آن و در هنگام فوت ملک عبدالعزيز پايان يافت وتصميم گرفته شد او به همراه مادرش با مادر بزرگ پدري اش، " حصه بن عبدالعزيز" در قصر زندگي کنند. بندر در ???? ميلادي با" حيفا بنت فيصل" ازدواج کرد که او برايش هشت فرزند چهار پسر و چهار دختر بدنيا آورد.
 
بندر براي تحصيلات به کالج نيروي هوايي سلطنتي" کرانول" در انگلستان رفت. او سپس دوره ‏هاي آموزش تکميلي را در" پايگاه نيروي هوايي مکسول" و" کالج صنعتي نيروهاي مسلح" فرا گرفت.





او به مدت ?? سال در نيروي هوايي سلطنتي عربستان سعودي خدمت کرد و به درجه ستواني نايل شد. او خلباني کارآزموده است و با هواپيماهاي جنگنده مختلفي پرواز کرده است. دوران زندگي نظامي بندر بن سلطان در سال ???? و پس از آنکه جت وي در هنگام فرود دچار سانحه شد و کمرش تحت عمل جراحي قرار گرفت، پايان يافت. پس از آن بندر از مدرسه مطالعات عالي بين المللي پل نيتز دانشگاه جان هاپکينگز آمريکا فوق ليسانس سياست عمومي بين المللي گرفت. شايان ذکر است در سال ???? دانشگاه هاروارد دکتراي افتخاري حقوق خود را به بندر بن سلطان اعطاء کرد.

بندر به کشيدن سيگارهاي برگ مشهور بوده و معمولا لباس هاي مارک دار اروپايي پوشيده و به خواندن تاريخ آمريکا و عبارات مصطلح زبان انگليسي در آمريکا علاقمند است. در واشنگتن بندر مشهور به برگزاري ميهماني ها و نوشيدن الکل بود. در ميانه دهه ?? ميلادي، بندر بن سلطان براي مدتي از بيماري افسردگي رنج مي برد.
 
اموال و دارايي ها

او معمولا با هواپيماي شخصي ايرباس ??? خود مسافرت مي کند. بندر مالک" گليمپتون پارک" در آکسفوردشاير است. چند ماه پس از حملات ?? سپتامبر ???? بندر به ايالت آسپن رفت جايي که يک عمارت بزرگ با ?? اتاق خواب دارد. او زمين اين عمارت را در سال ???? خريد و در سال ???? ساختمان آن را ساخت.

 
در ?? جولاي ???? گزارش شد که شاهزاده بندر قصد دارد عمارت ?? هزار متر مربعي خود در آسپن کلرادو را به قيمت ??? ميليون دلار بفروشد. اين خانه ييلاقي که" حلا رنچ" ناميده مي شود از کاخ سفيد بزرگتر است و بر فراز يک تپه قرار دارد. در دسامبر ???? م، گزارش شد ساختمان پذيرايي اين عمارت به قيمت ??.? ميليون دلار فروخته شده است. دليل فروختن عمارت اينگونه اعلام شد که بندر به اندازه اي سرگرم امور کاري خود است که نمي تواند از اين عمارت استفاده کند.
 
در نهايت بندر باقي مانده اين عمارت را به قيمت ?? ميليون دلار به شرکت" استاروود موانتن رنچ" در ژ‍وئن ???? فروخت. همچنين در سال ???? م، بندر مقدار نامعلومي اعتبار براي ساخت مرکز مطالعات اسلامي دانشگاه آکسفورد اهداء کرد.
 
دوران سياسي

دوران فعاليت‏هاي ديپلماتيک بندر از سال ???? آغاز شد. او به عنوان فرستاده شخصي پادشاه عربستان موفق شد تا با لابي در کنگره ايالات متحده امريکا، مجوز فروش جنگنده هاي F-?? s را بدست بياورد.


ملک فهد، او را به عنوان فرستاده ويژه خود نزد کارتر رييس جمهور امريکا منصوب کرد و به او اجازه داد تا به صورت مستقل از سفير عربستان در امريکا فعاليت کند. او در دوران سفارتش در امريکا با پنج رييس جمهور، ده وزير امور خارجه، يازده مشاور امنيت ملي، شانزده دوره کنگره و مطبوعات امريکايي سروکار داشته است. اين امر باعث نفوذ فوق العلاده بندر در امريکا شد. بندر براي نزديک به سه دهه چهره لابي عربستان سعودي در امريکا بود. در زمان رياست جمهوري ريگان، پس از آنکه امريکا با يکي از درخواست هاي خريد تسليحاتي عربستان مخالفت کرد، او مقدمات انتقال موشک هاي ميان برد با قابليت حمل کلاهک هاي هسته اي را از چين فراهم کرد. اين موضوع باعث خشم سازمان اطلاعات مرکزي امريکا- سيا- و وزارت امور خارجه اين کشور شد.
 
 
انتصاب به عنوان دبيرکل شوراي امنيت ملي عربستان سعودي

در تاريخ ?? ژوئن ???? بندر بنا به" دلايل شخصي" از سمت خود به عنوان سفير عربستان در امريکا استعفا داد. بندر بن سلطان در تاريخ ?? اکتبر سال ????م از سوي ملک عبدالله به عنوان دبيرکل شوراي امنيت ملي عربستان سعودي منصوب شد. اين انتصاب تا چهار سال بعد در تاريخ سوم دسامبر ???? ادامه يافت.



بندر پس از آنکه از سمت سفيري عربستان سعودي در واشنگتن استعفا داد در سال???? با مقامات امريکايي ملاقات کرد. به عبارت ديگر، بندر در سِمت جديد به ملاقات هاي خصوصي خود با برخي از مقامات امريکايي ادامه مي داد.

در تاريخ ?? ژانويه سال ???? عربستان سعودي بندر را براي مذاکره درباره بحران لبنان به ايران فرستاد. وي حتي با برخي از رهبران حزب الله که براي مراسم سالانه حج تمتع به مکه دعوت شده بودند، گفتگوهايي داشت.
 
کمک به اسرائيل براي ترور عماد مغنيه 

المنار در گزارشي در سال ???? خبري از ديدار محرمانه بين ايهود اولمرت نخست وزير وقت رژيم صهيونيستي و بندر بن سلطان آل سعود، سفير سابق عربستان در واشنگتن در هتلي در بخش غربي قدس فاش کرده بود که اين ديدار در اوج حملات اسراييل به خاک لبنان و مبارزات حزب الله صورت گرفت.

در اين ديدار بندر بن سلطان به اولمرت پيشنهاد داده بود هر چقدر پول براي تأمين هزينه جنگ عليه حزب الله مي خواهد مي دهد اما جنگ عليه حزب الله را تا سرنگوني اين حزب مقاومت متوقف نکند.
 



بندر بن سلطان پس از آن سرزمين هاي اشغالي را ترک کرد تا ماموريتي را که اسراييل برعهده وي گذاشته بود آغاز کند و اين ماموريت جمع آوري اطلاعات درباره فرمانده نظامي حزب الله با نام عماد مغنيه بود. بندر بن سلطان عناصري سعودي و غيرسعودي و همچنين شبه نظاميان وابسته به سعد الحريري، رهبر جريان المستقبل و" سمير جعجع" ، رهبر حزب نيروهاي لبناني موسوم به فالانژيست ها را به خدمت گرفته بود و اسراييل را در جريان اطلاعات درباره عماد مغنيه قرار مي داد؛ اطلاعاتي که به اسراييل در ترور مغنيه در خاک سوريه کمک شاياني کرد.
 
اعترافات بندر بن سلطان از پشت پرده ترور مغنيه و رفيق حريري

امير بندر بن سلطان که بطور ناشناس وارد فرودگاه دمشق شده و در آنجا بازداشت شده بود، اعتراف کرد که عربستان، عامل ترور مغنيه بوده و عاملان ترور حريري را مي شناسد و هم اکنون وي درصدد براندازي نظام بشار اسد است.

در دمشق از شاهزاده و همراهانش بازجويي به عمل مي آيد و براي اينکه بعدها امکان نفي اعترافات وجود نداشته باشد، بشکل صوتي و تصويري اعترافات ضبط مي شود. اعترافات پرده از اسرار روابط امريکا و عربستان درباره لبنان و دادگاه بين المللي و ترور حريري به صورت مشروح و به همراه نام ها و تاريخ ها بود.
 
بندر در اعترافات خود به موارد بسياري درباره ترور رفيق حريري و اينکه چه کساني و چه سرويس ها و سازمان هايي در پس از اين حادثه قرار داشتند و توافقنامه هاي امنيتي ميان چهار سرويس اطلاعاتي و امنيتي و سيا درباره براندازي نظام اسد و دستيابي به توافق با معارضان سوري و فراتر از آن تجيهز معارضان سوري و انواع سلاح ها و ايجاد آشوب و بلوا و فتنه و کشتن غيرنظاميان سوري و کمک مالي و تسليحاتي امريکايي ها و برخي از سرويس هاي امنيتي به معارضان اشاره کرده بود.
 
توافقات بين دمشق و رياض

پس از مطلع شدن ، رياض از دمشق مي خواهد که بازجويي از بندر بن سلطان و اعترافات وي منتشر و اشاره اي به عربستان و متحدانش در قضيه ترور عماد مغنيه و ديگر موارد نشود.
 
رياض نيز در مقابل متعهد مي شد، انگشت اتهام به سوي دمشق برداشته و عرصه لبنان به دمشق سپرده شود تا سوريه هرگونه صلاح بداند با آن برخورد کند و زمينه را بر اي تشکيل دولت وحدت ملي لبنان با شرايط مورد نظر حزب الله فراهم کند. چند هفته نگذشت که پادشاه عربستان در سفري دو روزه و رسمي به دمشق مي رود و درپي آن دولت لبنان تشکيل شده و روابط سوريه و لبنان به حالت عادي بازمي گردد.
 
 مهره رژيم صهيونيستي

عربستان همسو با سياست هاي غرب سعي کرده به عادي سازي روند سازش با رژيم صهيونيستي بپردازد و به رغم شعار حمايت از آرمان فلسطين، حقوق مسلم ملت فلسطين را نايده بگيرد. مناسبات پنهاني آل سعود و مقامات اسراييلي که از ديرباز ورد زبان ها بوده با نقش آفريني بندر بن سلطان رنگ و بويي ديگر گرفت. 



بندر در راضي کردن سريع عربستان براي موافقت با شرکت در مذاکرات مستقيم با رژيم صهيونيستي نقش اساسي داشته است. وي زمينه را براي ورود به مذاکرات مستقيم با رژيم صهيونيستي که گام اول در عادي سازي روابط بين عربستان و اسرائيل محسوب مي شود را فراهم کرده است. به عنوان مثال در کنفرانس مادريد که براي بررسي و در صورت امکان خاموش کردن آتش انتفاضه اول فلسطين منعقد شد، به رغم اينکه عربستان قرار نبود حاضر شود و تصميم بر اين بود که عبدالله بشاره، نماينده شوراي همکاري خليج فارس در آن شرکت کند، بندر به نمايندگي از عربستان حاضر شد. حضور بندر در اين نشست همه اعضاي شرکت کننده از جمله رژيم صهيونيستي را غافلگير کرد.
 
ارتباط بندر با انگليس

بندر در پيشبرد مذاکرات قرارداد تسليحاتي "يمامه” انگليس با عربستان سعودي در سال ???? کمک بسياري کرد. قرارداد ?? ميليارد دلاري يمامه انگليس شامل فروش بيش از ??? کلاهک هسته اي انگليس به عربستان مي شود.

انگليس پس از امضاي قرارداد براي دلالي در اين قرارداد، مبلغ ? ميليارد دلار به حساب سفارت عربستان سعودي واريز کرد که البته بندر مبالغ واريزي انگليس را براي استفاده هاي شخصي به کار برد.
 
بندر طراح و مجري اقدامات تروريستي منطقه
 
از سال ???? به بعد مي توان بندر بن سلطان را مجري تمامي طرح هاي تروريستي در منطقه دانست که زير نظر رياض دنبال شده است، اغراق نيست اگر بگوييم که تمامي گروه هاي تروريست سلفي در منطقه تحت اشراف مستقيم وي فعاليت مي کنند. گفته مي شود وي حتي انتصاب هاي مختلف در سازمان هايي نظير القاعده را نيز مستقيما بر عهده دارد.
 
بندر نماينده دولت وهابي عربستان

" انيس نقاش" تحليلگر مسايل منطقه، اختلاف افکني ميان شيعه و سني را يکي از مهم ترين اولويت هاي بندر در حمايت از گروهک هاي تروريستي در منطقه دانست و تاکيد کرد که وي به نمايندگي از دولت وهابي عربستان سعي دارد تا ريشه هاي مقاومت شيعي را خشکانده و مانع از گسترش نفوذ مقاومت منطقه در اين کشور شود.
 
بندر بن سلطان و مقابله با موج بيداري اسلامي

با آغاز موج بيداري اسلامي در کشورهاي عربي و به خطر افتادن منافع و موجوديت حاکميت رياض در سايه انقلاب هاي عربي، بندر به عنوان مهره اصلي مقابله با اين موج مردمي انتخاب شد، وي فعاليت هاي گسترده اي را در راه مقابله با اين روند دنبال کرد و البته در اين راستا مانند ساير رويکردهاي قبل به صورت کامل سناريوهاي غرب را در تحولات منطقه دنبال مي کرد، عمده دخالت هاي عربستان سعودي در موج انقلاب هاي مردمي بويژه در مصر، يمن و بحرين و همچنين دست داشتن اين کشور در بروز ناآرامي و بحران در سوريه از سياست هاي بندر بن سلطان است. نقش بندر بن سلطان زماني در تحولات بيداري اسلامي پررنگ تر شد که غرب به اين نتيجه رسيد که تنها با جريان هاي انحرافي و افراط گراي اسلامي است که مي تواند با موج بيداري اسلامي به مقابله بپردازد.
 
سوريه، عرصه فعاليت هاي تروريستي بندر

از جمله برنامه‌هايي که مد نظر شاهزاده بندر بن سلطان بوده، برافروختن آتش جنگ و فتنه در سوريه است، به همين دليل وقتي پروژه ناآرامي‌ها و بحران در سوريه کليد خورد، حمايت مالي از معارضان سوري و به ويژه گروه‌‌هاي تروريستي را سرلوحه کار خود قرار داد و پس از اينکه آمريکا اعلام کرد که اقدام به حمايت تسليحاتي از گروه‌هاي مسلح در سوريه خواهد کرد، عربستان سعودي مسئوليت ارسال سلاح‌هاي پيشرفته و جديد را براي معارضان سوري برعهده گرفت و در اين راه قراردادهاي تسليحاتي را با چندين کشور منعقد کرد تا پس از آنکه اين تسليحات به ترکيه ارسال شدند، از آنجا در اختيار گروه‌هاي تروريستي قرار گيرد و تمام اين اقدامات بر اين اساس صورت مي‌گرفت که گزارش‌هاي اطلاعاتي از سرنگوني نظام سوريه ظرف 6 ماه سخن مي‌گفتند.

هدف بندر بن سلطان سرنگوني نظام سوريه بود، تا به اين طريق ائتلاف ايران – سوريه را در هم شکسته و از طريق آن حزب الله را در جنوب لبنان محصور کند و به اين طريق حزب الله توان هيچ‌گونه حرکتي در برابر اکثريت اهل تسنني که به 18 ميليون نفر در سوريه و نيم ميليون نفر در لبنان مي‌رسد، را نداشته باشد.

به اين ترتيب بندر بن سلطان مسلح کردن گروه‌هاي اهل تسنن در لبنان را آغاز کرد و تمام توجه خود را بر اين متمرکز کرد تا با حمايت از «وليد جنبلاط» و «سمير جعجع» هم پيمانان «سعد الحريري» رهبر جريان 14 مارس لبنان بتوانند بر عرصه سياسي لبنان تسلط پيدا کنند و اجازه ندهند، حزب الله به تنهايي حاکم بلامنازع بر عرصه سياسي اين کشور باشد.

بندر بن سلطان سلاح‌هاي عربستان سعودي که در ميان آنها موشک‌هاي قابل حمل انفرادي و ضد هواپيما مشاهده مي‌شدند، را در اختيار گروه‌هاي مسلح در سوريه گذاشت و اين موضوع بسيار خطرناکي بود، چون احتمال رسيدن آنها به دست القاعده و طرف‌هاي ديگر هم پيمان با القاعده مانند «جبهه النصره» نيز وجود داشت، اما اين براي اين شاهزاده سعودي مهم نبود، آنچه برايش مهم مي‌نمود، شکست ارتش سوريه بود.

در همين راستا بندر بن سلطان موفق شد تا با تحريک اعضاي کنگره آمريکا و تشکيل يک لابي بزرگ واشنگتن را به حمايت نظامي از گروه‌هاي مسلح راضي کند. همچنين توانست موافقت فرانسه و انگليس را جهت به دست گرفتن نظارت بر  تسليم سلاح به گروه‌هاي تروريستي در سوريه را از طريق مرزهاي ترکيه واردن جلب کند. به گفته يکي از نزديکان «بندر بن سلطان» وي براي ترغيب و تشويق مقامات سياسي امنيتي آمريکا در حمله نظامي به سوريه، مبلغ ?? ميليون دلار به صورت مستقيم هزينه کرده است.

اما اقدام آمريکا در عقب‌نشيني از تهديدهاي شديداللحن عليه سوريه و در پيش گرفتن روند ديپلماتيک ابتکار روسيه در حل مشکل سوريه به مذاق بندر بن سلطان رئيس دستگاه‌هاي جاسوسي عربستان سعودي خوش نيامده است. وي که در ديدار با ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه به وي نيز تاکيد کرده بود که راهکار حل مسايل در سوريه تنها نظامي است، از روند تحولات اوضاع منطقه خشمگين است.
 

بندر معتقد است که ديپلماسي ايران و ترس از حزب الله لبنان عامل اصلي توقف حمله آمريکا به سوريه بوده و روسيه نيز در اين راستا از روند ديپلماتيک حمايت کرده است؛ بندر در همين راستا مي‌خواهد با تمامي ابزارهاي ممکن و راههاي موجود از آنها انتقام بگيرد.
 
بندر دبيرکل آژانس اطلاعاتي عربستان سعودي

بندر بن سلطان در تاريخ ?? جولاي ???? از سوي ملک عبدالله به عنوان دبيرکل آژانس اطلاعاتي عربستان سعودي منصوب و جانشين مقرن بن عبدالعزيز برادر پادشاه شد.

شاهزاده" بندر بن سلطان" ، جاسوس ?? ساله و ديپلمات کهنه کار سعودي و مذاکره کننده ارشد رژيم آل سعود با آمريکا و رژيم صهيونيستي، همزمان با" اوج گيري انقلاب مردمي در مناطق شرقي و مرکزي عربستان" ؛ از سوي شاه اين رژيم، با حفظ سمت" دبيري شوراي عالي امنيت ملي" سعودي، به سمت رياست" سازمان استخبارات" اين کشور نيز منصوب شد. شاه سعودي با اين اقدام نشان داد که همچنان به دنبال ضربه زدن به موج بيداري اسلامي در کشورهاي عربي براي جلوگيري از انتقال اين موج به عربستان سعودي است. البته گفته مي شود انتخاب بندر بن سلطان به رياست سازمان اطلاعات اين کشور زير فشار و به دستور کاخ سفيد بوده است.
 
از سوي ديگر در صورت مرگ عبدالله بن عبدالعزيز شاه سعودي با تمايل شديدي که بندر به افزايش قدرت دارد و با در دست داشتن دو بازوي امنيتي در عربستان که همان شوراي امنيت ملي و سازمان اطلاعات اين کشور است، به راحتي مي تواند با اجراي کودتايي نرم تحت حمايت آمريکا و اروپا، سلمان بن عبدالعزيز را سومين وليعهد ناکام سعودي لقب دهد و خود به جاي عبدالله بر تخت پادشاهي بنشيند.
 
 
بندر و دشمني با ايران و محور مقاومت

عربستان سعودي که جمهوري اسلامي ايران را بزرگترين رقيب منطقه اي خود مي داند، تلاش مي کند تا با طرح مقوله «ايران هراسي» احساس تهديد از جانب ايران را در سطح منطقه گسترش داده و با تأکيد بر قوميت عربي و اختلافات مذهبي، بر شکاف ميان ايران و کشورهاي عربي دامن بزند. از نگاه عربستان ايران متهم به صدور انقلاب و تلاش براي سرنگوني دولت هاي منطقه، ايجاد هسته هاي خفته در کشورهاي عربي، گسترش تشيع در بين اهل سنت، و بالاخره دستيابي به سلاح هسته اي است. عربستان همسو با غرب سعي مي کند ايران را به عنوان تهديد اصلي کشورهاي منطقه، جايگزين رژيم صهيونيستي کند.

با اين حال عربستان در فضاي ديپلماسي، اين موضوع را القا مي کند که قائل به مناسبات حسنه و مايل به همکاري با جمهوري اسلامي ايران است. اين گرايش پس از پيروزي «حسن روحاني» در انتخابات رياست جمهوري يازدهم افزايش يافته است.

چندي پيش در حاشيه انتشار اخباري درباره سفر روحاني به عربستان، برخي سايت‌ها از دلايل لغو اين سفر هم نوشتند. در اين مقطع باز نام بندر بن سلطان به ميان آمد.سايت‌هاي خبري نوشتند: «منابع آگاه عربي در اين زمينه معتقدند ‌که شرط بسيار سنگين ايران براي سعودي‌ها، عامل اصلي انجام نشدن چنين سفري است. اين منابع تأکيد کرده‌اند ايران از عربستان خواسته براي حسن نيت جهت پيشبرد امور، بندر بن سلطان را از سمت رئيس سازمان اطلاعات اين کشور بردارد، چرا که وي مسبب همه قتل‌ها، ويراني‌ها و خون‌هايي است که در منطقه ريخته مي‌شود. با توجه به نقش مخرب عربستان در منطقه، شامل مسلح کردن گروه‌هاي تروريستي در عراق، سوريه و لبنان، حمايت از گروه‌هاي تروريستي در ايران، لزوم برکناري بندر بن سلطان براي شروعي دوباره در روابط تهران ـ رياض ضروري به نظر مي‌رسد و اين مسأله براي ايران به عنوان ابرقدرت منطقه و کشوري که در تلاش براي ثبات در منطقه است، ‌اهميت دارد.»

بعد از تماس تلفني که روحاني و اوباما روساي جمهور ايران و آمريکا داشتند الخبرپرس گزارش داد؛ «بندر بن سلطان» رئيس دستگاه اطلاعاتي عربستان سعودي که طرحهاي وي در سوريه با تلاشهاي ديپلماتيک بين‌المللي روسيه و ايران به بن بست رسيده، هرگز خواهان بهبود روابط ميان ايران و آمريکا نيست و از تماس تلفني اخير اوباما با روحاني که به درخواست رئيس جمهور آمريکا انجام شده بود، خرسند نيست.

در اين ميان خبري هم از حضور اين شخصيت مرموز در ايران منتشر شد که بلافاصله تکذيب شد. ادعا شده بود در اين سفر که به صورت مخفيانه انجام شده است بندر بن سلطان درخواست ملاقات با برخي مقامات نظام جمهوري اسلامي ايران را داشته است اما اين درخواست رد شده است. اين خبر از سوي يک منبع مطلع در سفارت ايران در عربستان تکذيب شد .

اما همانگونه که گفته شد بندر بن سلطان مهره اي آمريکايي- صهيونيستي است که ماموريت يافته اهداف براندازانه آنان را در منطقه اجرا کند. نزديکي بندر با لابيهاي صهيونيستي و نومحافظه کاران افراطي در آمريکا موجب شده تا وي خصومتي ديرينه از ايران و محور مقاومت در منطقه داشته و از هيچ تلاشي براي متوقف کردن جريان مقاومت در منطقه فروگذار نکند. حال بايد ديد بندر بن سلطان که يک سر و گردن از ساير شاهزاده هاي تن پرور سعودي زيرک تر بوده و ارتباطات و ابزارهاي گسترده اي دارد مي تواند به نيات براندازانه خود در منطقه دست يابد يا خود نيز اسير جريان بيداري منطقه شده و مانند گذشته در اجراي بسياري از طرحهاي خود ناکام خواهد ماند.

منبع:فردا

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html